Asztalok

A Kerekasztal mozgalomhoz tartozókat világszerte a Round Table International fogja össze. A nemzetközi szervezet régiókra oszlik, amelyeket az országos szervezetek alkotják. A Round Table legkisebb egysége az asztal. Magyarországon jelenleg három asztal muködik.

Korábban további szervezetek léteztek Budapesten (RTH-6 és RTH-5), Székesfehérváron (RTH-4), Debrecenben (RTH-7) és Gyorött (RTH-8). Sajnos ezek jelenleg csipkerózsika-álmukat alusszák, és a királyfira várnak, aki feléleszti oket…

A Kerekasztal – mint szervezet – örökifjú szeretne maradni, hogy mindenkor hatékonyan, kreatívan és vidáman reagáljon a világ problémáira és könnyedén meg tudja szólítani a fiatal, közösségi érzelmu fiatalokat. Éppen ezért az aktív tagok életkorát 40 (néhány országban, így hazánkban is, 45 évben) maximálták. Azok, akik nem akarnak elszakadni a Round Table-tol Old Table asztalokban tevékenykednek tovább. Ezek többnyire lazább szervezetek, és kevesebb kötelezettséget várnak el tagjaiktól. Magyarországon van Old Table asztal (41-es asztal), mely jelenleg újraszervezés alatt áll.